Queer amsterdam

[language-switcher]

PROGRAMMA

Zaterdag 22 Juli

Protest sign making pride march

10:00-  11:30 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336
Bestel je gratis tickets hier!

Unite, Create, March: Pre-Protest Sign Party voor Trans March of Pride March! Laat je creativiteit de vrije loop en laten we samen een krachtige protestborden maken voor de Trans- en Pride March. Met verf, karton, papier en levendige kleuren laten we onze artistieke uitingen los. Samen creëren we impactvolle borden die aandacht vragen en staan voor solidariteit. En het beste deel? We marcheren als een dynamische groep en verheffen onze stem tijdens het protest.

Mis deze kans niet om een krachtig statement voor gelijkheid af te leggen. Laten we onze borden hoog opheffen en marcheren naar een mooiere, inclusieve toekomst

*Het is nog onduidelijk of dit evenement toegankelijk is voor rolstoelgebruikers

Pride Walk

12:00 verzamelen Dam / 13:00 lopen naar Museumplein

Loop met ons de Pride Walk mee. Eén van de jaarlijkse activistische walks, waar je kunt laten zien dat jij deel uitmaakt van onze prachtige community. Ben je niet Queer maar wil je toch graag meelopen als ally? Sluit gezellig aan! Via de Dam lopen we naar het Museumplein, waar aansluitend het Queer Fest plaatsvindt. Op de Dam zullen de sprekers op het (mobiele) podium de bezoekers informeren, toespreken en op hypen! Om 13:00 uur zal de organisatie de tocht inzetten en lopen we samen naar het Museumplein. Hieronder vind je de route:

Vanaf de Dam lopen we via de Mozes en Aaronstraat – Nieuwezijds Voorburgwal – Raadhuisstraat – Rozengracht – Marnixstraat – Leidseplein – Weteringschans – Museumbrug – naar het Museumplein.

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. 

Queer Fest

14:00 tot 18:00 Museumplein

Na de Pride Walk vindt er een mini-festival plaats op het Museumplein. Hier kun je lekker dansen bij het Danspaleis waar ook optredens zullen plaatsvinden, of misschien heb je meer zin om langs de 30 verschillende (markt)kraampjes te struinen. Op die manier support je direct iemand vanuit de community; win-win!  Daarnaast kun je lekkere hapjes en drankjes kopen én worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd vanuit Queer Pride and Sports. Zo kun je bijvoorbeeld gaan rolschaatsen, skateboarden, freerunnen, boulderen, latin dansen, basketballen, pickleballen, volleyballen, fitnessen, (kick)boksen, hockeyen, voetballen, tafeltennissen, jeu de boules, rugby of badminton spelen. Ook zal er een lesje zelfverdediging gegeven worden.

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is ook een toegankelijk toilet beschikbaar.

Queer Fest (Urban) Sports

14:00 – 17:00 Museumplein

Queer Pride and Sports creëert met Queer Fest een inclusieve omgeving waar mensen samenkomen en zichzelf kunnen zijn. Dit jaar staat het creëren van ‘safer-spaces’ centraal. We geloven in de kracht van eten, sport en muziek als bindende elementen die onze LHBTIQAP+ gemeenschappen versterken en vriendschappen smeden. 

Meer informatie vind je op Pride and Sports 

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is ook een toegankelijk toilet beschikbaar.

Waterkant x Roze Kwaku

16:00 – 24:00 Marnixstraat

Kwaku is een belangrijke dag voor velen uit de community, en daarom is Roze Kwaku in het leven geroepen. Dit event is een verkleinde versie van de welbekende roze zondag van Kwaku festival, wat een dag later groter zal plaatsvinden in het Nelson Mandela Park. Tijdens dit evenement wordt de Surinaamse cultuur gevierd in al haar facetten: de mooie mensen, het lekkere eten, én natuurlijk goeie tunes. Op deze dag staan de Bipoc Queers in de spotlight, want identiteit bestaat uit méér dan alleen seksualiteit.
Een leuk feitje: tijdens dit evenement breidt Waterkant het terras langs de waterzijde uit met wel 195 M2, zodat er nog meer plek is voor ons allemaal.

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is nog niet duidelijk of de toiletten ook toegankelijk zijn.

Queer party “The Planet”

16:00 – 24:00 bij Homomonument te Westermarkt

Het Homomonument is al jaren de plek voor safe(r) pleinfeesten voor de LHBTQIAP-ers uit de stad. Dit keer wordt er gehost door het Queer feest “Planet”, die zich vooral richten op de she’s and they’s van onze community. En dat is niet onbelangrijk, omdat Queer feesten vaak vooral cis-mannen aantrekken. Dit is daarom een mooi moment om als community écht samen te komen en de verbinding te vinden bij elkaar. Op het podium wordt er een fantastische programmering neergezet, speciaal voor de outdoor versie op het Homomonument.

Line-up:

Sunny Jansen,  Live: Suzooki Swift, Valentijn de Hingh, Live: Lionstorm, Delicia Dionne, Twiena, Slimfit

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is ook een toegankelijk toilet beschikbaar.

CLUB TRANSMISSION x LOS ANGLES x Triple X

19:00 – 7:00 bij Garage Noord

Welkom bij CLUB ANGLES XXX: Deze Queer & Pride hebben we drie lokale queer collectieven uitgenodigd @x3amsterdam, @losanglescollective en @club.transmission om je een 12 uur durend feest te geven in je favoriete garage!

Samen met een all-star line-up van dj’s en performers tot live acts, heroveren zij een pride die ook echt queer is.

Check de line-up hier

*Het is nog onduidelijk of dit  event toegankelijk is voor rolstoelgebruikers

Queer Films

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over  de intersectionaliteit tussen LHBTQIA+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op zaterdag 22 juli plaats bij Rialto, waarbij de film Mommy wordt vertoond in hun programma The Queer Lens, met film van gerenommeerde queer filmmakers die met hun films een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de modern filmgeschiedenis.

* Tickets via de partner programma pagina of via de site Rialto

* Rialto is geheel rolstoeltoegankelijk.

Zondag 23 juli

OPENING HUBS | Brunch!

10:00 – 13:00 bij Podium Mozaïek (op uitnodiging)

Deze feestelijke dag wordt geopend met een heerlijke brunch bij Podium Mozaïek. Daarna is het mogelijk om met de metro naar Roze Kwaku x Queer Amsterdam in Zuid-Oost te gaan. Ook in dat stadsdeel wordt de opening van de HUBS feestlijk gevierd.
* Dit event is exclusief voor vrijwilligers. *

* Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. De theaterzaal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een lift. Aan de achterzijde van het pand is een invalidenparkeerplaats. (tel. 020-5800380 Podium Mozaïek)

Community HUBS | PODIUM mozaïek

13:30 – 22:00 bij Podium Mozaïek | gratis toegankelijk

Op zondag 23 juli trappen we de Queer Hubs af met drie programma’s in Podium Mozaïek. Van 13:30 tot 18:30 uur organiseert de Nederlandse Organisatie Aseksualiteit (NOA) in de foyer een ‘platonische speeddate’ middag met verschillende rondes voor gelijkgestemden om community te vinden en vrienden te maken. Tegelijkertijd wordt in de zaal van 13:30 uur tot 17:30 een workshop storytelling gegeven. Queer BIPOC personen moeten vaak leven volgens een narratief dat niet eigen is. Tijdens deze workshop creëer je een eigen magazine waarin je foto’s, verhalen en gedachten neerzet met als doel je eigen narratief vastleggen en hier eigenaarschap over te krijgen. Om 19:30 tot 21:00 begint het laatste programma van de dag in de zaal. SEX + WELL is een workshop waar queer personen uit gemarginaliseerde gemeenschappen praten over seksualiteit, liefde en intimiteit in een safe space. 

Binnenkort online te zien op de website van Podium mozaïek.  

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. De theaterzaal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een lift. Aan de achterzijde van het pand is een invalidenparkeerplaats. (tel. 020-5800380 voor hulp op locatie)

Pedal For Pride (wielrennen)

Tussen 10:00 – 11:00 Start bij het Homomonument 

Heb jij zin om sportief je dag te beginnen? Kom dan op zondag 23 juli wielrennen bij het Pedal for Pride event. Om 10 uur beginnen we bij het Homomonument, en er is ruimte voor 50 wielrenners. Er zijn 3 routes die gefietst kunnen worden. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Queer Dubbel Dag Toernooi (Tennis)

10:00 – 18:00 te Smashing Pink Amstelpark Tennis  

Op 23 juli organiseert Smashing Pink het Eerste Queer Dubbel Dagtoernooi.
25 jaar na de grote Gay Games van Amsterdam zetten we in op nieuwe tradities. Het wordt een dag van spelen, ontmoeten, gezelligheid en sportiviteit! Deze dag speel je tegen en met iedereen in poules. Er is één categorie (m/v/x) waar iedereen welkom is !

De indeling is op basis van speelsterkte. Als dubbel speel je in een poule en de wedstrijden duren een uur. Je kan je opgeven samen met een dubbelpartner of in je eentje (partner-wanted). Wij zoeken dan een partner voor je. Je speelt de gehele dag met dezelfde partner.

Locatie: Amstelpark, Koenenkade 8 | Parkeren: Bosbaan, gratis. | Kosten: 15,-

Aanwezig: 9.30 | Start toernooi: 10.00 | Inschrijven kan hier tot en met 12 juli.
(Er zijn maar een aantal plekken, dus schrijf je snel in)

*Het is nog onduidelijk of dit event toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. 

Sound journey by sacred suara

11:00 – 12:30 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336

Tickets kosten €7,95
Meditatie opent de weg naar het contact maken met onze diepste kern, ontdaan van externe labels en oordelen. Het biedt een stille ruimte voor zelfreflectie, waar we bewust kunnen worden van beperkende overtuigingen, emoties en conditioneringen. Door middel van meditatie kunnen we deze obstakels loslaten en een diepere verbinding met onszelf ervaren.

Silvia neemt je mee op een Sound Journey naar de kern van jezelf, waar verzachting plaatsvindt en je de ruimte krijgt om een intentie te zetten. Deze reis biedt jou de mogelijkheid om je plek te vinden en in vrijheid te leven.

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Roze Kwaku

14:30 – 22:00 in het Nelson Mandela Park

Wij programmeren op Roze Kwaku een eigen stage genaamd Podium Tha Block. En daarnaast is er door Pride and Sports ook een Queer Skate Jam (14:00 – 16:30) het “Skaten met Queer Skate Club en New Wave” georganiseerd. Kom dus lekker dansen, met of zonder skates!

Kom dus lekker dansen, met of zonder skates! Voor meer informatie over de line up en tickets kun je hier terecht. 

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is nog onduidelijk of er toegankelijke toiletten beschikbaar zijn.

Queer Skate Jam x Roze Kwaku

14:00 – 16:30 in het Nelson Mandela Park 

Bij Roze Kwaku herdenken en vieren we de zwarte verzetsgeschiedenis van het skaten. Queer joy is een daad van verzet, kom met ons skaten. We skaten, hangen rond en leren van anderen.

Boards, skates en bescherming te leen. Alle wielen en niveaus zijn welkom. Deze locatie is toegankelijk voor alle wielen, inclusief rolstoelen.

Meer informatie te vinden bij onze partner Pride and Sports.  
*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is nog onduidelijk of er toegankelijke toiletten beschikbaar zijn.

Pride Run

14:30 – 17:00 in het Flevopark, Café Polder 

Er zijn meerdere events voor de sportievelingen onder ons en de Pride Run is er één van! Kom voor een intiem hardloopevenement naar het Flevopark. Het is mogelijk om 5 km (1 rondje), 10 km (2 rondjes) of 15 km (3 rondjes) te lopen. Ben je meer van het wandelen, dan is dat natuurlijk ook helemaal oké. De Queer hardloopvereniging Rainbow Athletics Amsterdam nodigt je uit voor de 22-ste editie om deel te nemen. In het verleden heeft dat zo’n 200 deelnemers opgeleverd.

Meer informatie te vinden bij onze partner Pride and Sports

*Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een toegankelijk toilet aanwezig in het restaurant Polder (start- en finish locatie)

Queer family - The Vipers squat

15:00 – 23:00 bij het Homomonument te Westermarkt

Wil je genieten van Queer Pride met kids? Kom dan vanaf 15:00 naar het Queer family – Viber squat event waar je je energie kwijt kunt in het springkussen. Vanaf 17:00 is het tijd om te swingen op discohits, want dan begint The Vipers Squat hun extravagante feest.

*Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een toegankelijk toilet aanwezig.

Making Gender in narrative and visual montage met Levi en Rots

15:00 – 18:00 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336

Tickets €7,95
Betreed een wereld waar kunstenaarschap
thrives en grenzen vervagen. Ga mee met Rots (zij/zij) en Levi (hij/hem), briljante kunstenaars die aan fameuze  instellingen hebben gestudeerd, op een transformerende reis. Ontdek de intersectie van je mannelijke en vrouwelijke kanten en herdefinieer hun betekenis. Ontdek door middel van tekenen, collages, schrijven en meer het jouw identiteit. Laat Rots en Levi je begeleiden naar authentieke zelfexpressie. Ontrafel de mysteries van mannelijkheid en vrouwelijkheid in deze betoverende workshop over kunst en zelfontdekking!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Dansen bij Lola The green Aardvark

16:00 – 23:00 te Mauritskade 100

Dit heeft geen uitleg nodig, daarom houden we het kort. Op het eigen terras van Lola The Green Aardvark wordt er een DJ set neergezet zodat er fijn gedanst kan worden.

*Dit event (bar en terras) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar.

Colourful Pride Damesvoetbal toernooi @ Roze kwaku

16:00 – 20:00

in het Nelson Mandela Park 

Verschillende damesteams [5 vs 5] nemen het op deze Roze Kwaku dag tegen elkaar op en gaan voor de nummer één positie van het toernooi.
Colourful Pride is trots op de start van deze samenwerking en wil op deze manier meer zichtbaarheid generen voor vrouwen in het voetbal.
Tijdens de pauzes vinden er leuke optredens plaats en zorgen we voor een mooi spektakel met live djs en een host tijdens de wedstrijden! Klik hier voor meer informatie.

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is nog onduidelijk of er toegankelijke toiletten beschikbaar zijn.

Queer Films

Op locaties: Studio K, Rialto, LAB111, De Vlugt, Volkshotel en Waterkant

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over  de intersectionaliteit tussen LHBTQIA+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op zondag 23 juli plaats bij StudioK, waarbij de fight for Pride centraal staat in hun korte film programma. 

* Tickets via de partner programma pagina of via de site StudioK

*Studio K is geheel rolstoeltoegankelijk.

Joost van Bellen Gaat Door Queer edition

22:00 – 5:00 – Melkweg Lijnbaansgracht 234A

Op zondag 23 juli, de bloedhete avond en nacht van het openingsweekend van Queer Pride, zet Joost van Bellen de bloemetjes binnen… in de club. 

Hij draait rug-aan-rug met Juliana X van Queer Club Zuperstition uit Rotterdam. 

Superster en vuige dragterrorist Christeene vliegt op haar bezemsteel over uit New York City voor een exclusief optreden. 

Daarnaast komt Industrial techno & punkraver Louisahhh  vanuit Parijs over voor een knalset.

Lewis G. Burton, mede-oprichter van het beruchte Inferno uit Londen, sloopt de boel en sluit daarmee deze nu al legendarische nacht af. 

En dat is niet alles: twee vermaarde nachtdieren en kunstenaars doen hun prachtige duit in het zakje. De Spaanse Anto López Espinosa én de Vlaams-Marokkaanse Simomo Bouj zetten beiden een kunstperformance van hoog niveau neer.

De kaartverkoop is gestart en iedereen is welkom. 

Event hier te vinden. 

*Melkweg is geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers

MAANDAG 24 JULI

Queer Hubs | MEERVAART 

16:30 – 22:00 Theater Meervaart | Gratis toegang

De activiteiten in de stadsdelen vormen een essentieel onderdeel in het programma, waarbij verbinding tussen de buurt en buurtinitiatieven, en queer initiatieven centraal staat. Maandag 24 juli faciliteren wij twee programma’s in de Meervaart in Amsterdam Nieuw-West. Als eerste op het programma staat Unwanted Words. Dit is een platform voor upcoming queer artiesten in spoken word, poezie en andere vormen van literaire expressie. Wil jij je moment op het podium pakken? Meld je dan aan via de link hieronder . Hierna vindt de voorstelling XYI plaats. Een voorstelling over het leven als intersekse persoon door Marleen Hendricks.

16:30 – Inloop

17:20 – 17:30 – Opening

17:30 – 19:00 – Unwanted Words

19:55 – 22:00 – XYI

De Queer Hubs programma is geheel gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht. Klik hier voor het gehele programma.

*  Meervaart is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De toiletten zijn ook rolstoeltoegankelijk.

Queer Hubs | PODIUM mozaïek  

16:45 – 21:00 Podium Mozaïek  | Gratis toegang

De activiteiten in de stadsdelen vormen een essentieel onderdeel in het programma, waarbij verbinding tussen de buurt en buurtinitiatieven, en queer initiatieven centraal staat. Op deze dag faciliteren wij twee programma’s. We beginnen de midddag met Bâž een voorstelling/workshop gebaseerd op de Farsi-poëzie van Rumi waarbij de facilitator de bezoekers begeleidt in het creëren van hun eigen vertaling. Na een korte pauze vervolgen we het programma met Mind the Gap: Origami Night! Tijdens deze workshop openen zij het gesprek over mentaal welzijn en het zijn van LHBTQIAP+ in speeddate rondes, tijdens het vouwen van origami blaadjes.  

16:45 – Inloop

17:15 – 18:45 – Serene Mirror: Reflecting the Infinite (performance/workshop)

19:30 – 21:00 – Mind The Gap: Origami Night

De Queer Hubs programma is geheel gratis toegankelijk. Komt dat zien. 

* Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. De theaterzaal bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via een lift. Aan de achterzijde van het pand is een invalidenparkeerplaats. (tel. 020-5800380 Podium Mozaïek)

Queer Films

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over  de intersectionaliteit tussen LHBTQIA+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op maandag 24 juli plaats bij Rialto, waarbij de film Les Rendez Vous d’Anna wordt vertoond in hun programma The Queer Lens, met film van gerenommeerde queer filmmakers die met hun films een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op de modern filmgeschiedenis.

* Tickets via de partner programma pagina of via de site Rialto

* Rialto is geheel rolstoeltoegankelijk.

Themabijeenkomst Pride and Sports

17:30 – 21:00 te Hard Rock Hotel Amsterdam American, Leidseplein

Bij deze Pride and Sports netwerkbijeenkomst zullen verschillende sprekers en ervaringsdeskundigen aan de hand van een panel discussie de huidige situatie bespreken. Want hoever zijn we nou eigenlijk als het gaat om emancipatie binnen de sportwereld? Aanmelding noodzakelijk.

Meer informatie: http://prideandsports.nl
*Hard Rock Hotel Amsterdam American is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een toegankelijk toilet aanwezig. 

Spoken word workshop by rellieatuur

19:00 – 21:00 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336


Tickets €7,95

Altijd al eens een workshop spoken word willen proberen? Dit is je kans! Rellieatuur begeleidt je door middel van oefeningen waarbij je met iedereen in de groep werkt. Je gaat dieper in op wat jou inspireert. Je werkt toe naar een klein optreden op het evenement zelf, waar je optreedt voor je mededeelnemers.

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

There is Pride in Rest

19:00 – 22:00 in de Blauwe zaal, Tugelaweg 85


Kosten: gratis event (donaties zijn welkom), drankjes kosten 1 euro per stuk
Maximaal 35 mensen per avond om de rust te bewaren, vol = vol

TRANS magazine, in samenwerking met Tugela85 en het Bob Angelo Fonds, organiseert tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023 een serie prikkelarme avonden die speciaal gericht zijn op de gender diverse gemeenschap en haar allies. 

Dit jaar zorgt TRANS magazine voor 3 prikkelvrije avonden voor de groep gender diverse personen en allies die op zoek zijn naar een avond om hun pride te vieren zonder luide muziek en grote drukte. Avonden in een gezellige en comfortabele lounge, met rustige gesprekken, goede boeken, alcoholvrije drankjes, snacks en silent disco koptelefoons. Een groep vrijwilligers houdt de rust in de gaten en zorgt ervoor dat het een fijne en veilige omgeving is om in alle rust jouw eigen pride feestje te kunnen vieren.

*Het event is toegankelijk  voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat niet. 

Dinsdag 25 juli

Queer Hub | Tolhuistuin

15:00 – 22:00 in Tolhuistuin. Gratis toegang.

Twee dagen lang wordt de tuin van Tolhuistuin een Queer hangout voor en door de queer community! Deze queer Hub zal een Queer boekenmarkt hebben, Queer foto- en kunstexposities en optredens. De performers zijn: Miguel Peñaranda (He Him), een visuele performancekunstenaar die het publiek uitdaagt om de aard van onze realiteit en genderconstructies in twijfel te trekken, Kieron Jina (They/Them ) een Zuid-Afrikaanse multidisciplinaire artiest wiens kunst gaat over vragen over gender, diversiteit en inclusie en Asli Yelkenci, die onder andere een komische Queer talentenjacht organiseert, maar er zal ook story telling, spoken word, poëzie voordragingen, muzikale optredens, dragshows plaatsvinden. 

Ter afsluiting hebben we buiten in de Queer hangout een bar, een taco-foodtruck en geniet je van de geweldige deuntjes van House of Jungle.

PROGRAM: 

15:00 – Hangout: Market, expo, bar & food truck 
15:30- Performance Unsuitable by Miguel Peñaranda 
18:00- Queer Talent Show initiated by Asli Yelkenci
19:50- Performance Queer Dream Dancing by Kieron Jina
20:30- Music & Come Together by House of Jungle 

STANDS & Expo: 

Queer Book Market by Uitgeverij Wilde Haren 
HIV Test & Info Center by AHF Check
Arte Sana a Queer Collaborative Art Expo 
The Queer Agenda a Photo Expo

*Tolhuistuin is toegankelijk. Op de site staat het volgende: De Tuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook het Tuinhuis is middels een rolstoelhelling (ramp) toegankelijk

Queer Hubs | BIJLMER PARKTHEATER

17:30 – 21:15 Bijlmer Parktheater | Gratis toegankelijk 

Op 24 juli hebben wij drie aansluitende programma’s op de planning. We openen met een dans- en zang act van Rowan Veltman. Hierna nemen ‘Work in Progress: Flying Out’ jullie op een creatieve manier mee in hun onderzoek over het dekoloniseren van Black, Queer and Fem narratives. Een onderzoek waarvan de voorlopige resultaten worden gepresenteerd in de vorm van een performance. Na een korte pauze sluiten we de avond af met een performance ritual en workshop over queer spiritualiteit: Analemma.

17:30 – Inloop

18:00 – Opening

18:15 – 18:45 – Celebrating Pride with Rowan

19:00 – 19:45 – ‘Work in Progress: Flying Out’

20:00 – 21:15 – Analemma

* Bijlmer Parktheater is rolstoeltoegankelijk. Ook de toiletten zijn rolstoeltoegankelijk.
Meer informatie volgt.

Queer Films

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over  de intersectionaliteit tussen LHBTQIA+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op dinsdag 25 juli plaats bij LAB111, StudioK en Rialto waarbij International Queer & Migrant Film Festival (Out of Uganda, LAB1) en queer.red (Rainbow & Red Umbrella’s: Queer Sex Workers Shorts, LAB2) programma’s presenteren in LAB111. StudioK vertoont een short film programma waarbij de fight for Pride centraal staat en  zij vertonen ook onder andere Made on the Rooftop  waarbij er een introductie wordt gedaan door regisseur Kim Jho Kwan Soo en Darunee Terdtoontaveedej (Cinemasia). Rialto vertoont de film Lawrence Anyways in The Queer Lens reeks in samenwerking met Queer Pioneers & IQMF.

* Tickets via de partner programma pagina of via de sites van LAB111, StudioK en Rialto

* LAB111: LAB2 bereikbaar voor rolstoelgebruikers. LAB1, het festival café en de toiletten zijn dat niet.

* Rialto is geheel rolstoeltoegankelijk.

* Studio K is geheel rolstoeltoegankelijk.

Equity Conferentie

12:00 – 17:00 te American Hotel Leidseplein

De Equity conferentie, die tijdens het Queer Amsterdam programma plaatsvindt, zal uit verschillende onderdelen/onderwerpen bestaan die van belang zijn voor de (Bipoc) LHBTQIAP+ gemeenschap. Tijdens de Equity conferenties staan kennisdeling, het uitwisselen van best-practices en netwerken centraal. Beleidsmakers en onze eigen LHBTQI+ gemeenschap komen samen, zodat er met elkaar beslist kan worden over een betere toekomst. Op de dinsdag 25 juli van dit evenement staan intersekse issues centraal. Denk aan hoe seksisme, homofobie en het denken in gender opposities ook mensen met een intersekse ervaring ernstig te kort doet en discrimineert. Daarnaast kaart de intersekse gemeenschap verschillende vormen van mensenrechtenschendingen aan die plaats vinden bij chirurgisch ingrijpen en achterhouden informatie bij kinderen met een atypisch geslachtsanatomie zoals het recht op ‘”geïnformeerde toestemming” en “lichamelijk autonomie”. Ook gaan we het hebben over de trans zorg, empowerment van onze community en de rol van kunst en cultuur. We vragen om een luisterend oor van alle cis personen die aanwezig zijn, omdat deze onderwerpen en gesprekken vaak persoonlijk en gevoelig zijn. De conferentie bestaat uit verschillende panels met interactieve gedeeltes voor het publiek, zodat we gezamenlijk dialogen kunnen vormen.
Meld je hier aan voor de conferentie.

*Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, één van de break-outzalen is echter tijdelijk niet toegankelijk maar daar kan het programma in de plenaire zaal gevolgd worden.

Introductie tot Pilates les

18:00 – 19:30 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336

Tickets €7,95

Heb je Pilates altijd al eens willen proberen en de theorie erachter willen leren kennen? Dit is je kans! In deze introductiecursus begin je met een aantal Pilates basics, waarbij de trainer je door alle bewegingen heen begeleidt. Wees voorbereid om je spieren te versterken en te verlengen en geniet van de training!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Queer Pride and Urban Sports in Amsterdam Noord

12:00 – 20:00 te Buikslotermeerplein (Urban Sports Park ‘de Oase’)  (Buikslotermeerplein naast Pathe Noord bioscoop)

Wist je dat Urban sporten niet alleen stoere en uitdagende sporten zijn maar dat de urban lifestyles zijn ontstaan doordat iedereen helemaal zichzelf wilde zijn tijdens het sporten? De Urban sport communities staan voor inclusie! Er is niets beter dan je tricks te verbeteren, grotere sprongen te overwinnen en hogerop te klimmen met mensen die je vertrouwt. Daarom kan je ook dit jaar weer meedoen met skateboarding, rollerskating, freerun, BMX en bouldering op allerlei plekken in de 

Naast gratis clinics op de skatebaan en pumptrack voor BMX worden er ook gratis freerun clinics gegeven op de plek waar later dit jaar een nieuw freerun park wordt gebouwd, en zetten we een speciale boulderwand neer. De eerste workshops beginnen al om 12 uur! De workshops worden gehost door de queer community maar iedereen mag meedoen, zolang we begrip voor elkaar kunnen hebben wordt het een supervette middag!

Je vindt ons op het hele terrein tussen de bioscoop en de skatebaan. 

Creating a safer space, is a TEAM effort!

meer informatie: http://prideandsports.nl 

*Pathe Cinema Amsterdam Noord is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is ook een toegankelijk toilet aanwezig.

Woensdag 26 juli

Queer Films

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over  de intersectionaliteit tussen LHBTQIA+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op woensdag 26 juli plaats bij LAB111, StudioK, Rialto, Kriterion, Cinema De Vlugt, Studio/K en Waterkant waarbij we vandaag de vertoningen van Transcreen Into My Name en LA Queencianera uitlichten en de eerste samenwerking met Cinema De Vlugt met de vertoningen van Out of Uganda (IQMF) en Keep the Camera’s Rolling: the Pedro Zamora Way (Roze Filmdagen). Cinemasia programmeert You & I bij Rialto. Humans of Film Festival presenteert  Cada vez que Muero (2022) en er is daarna ook een nagesprek Alejandra Ortiz. 

*Klik voor tickets op de links.

* LAB111: LAB2 bereikbaar voor rolstoelgebruikers. LAB1, het festival café en de toiletten zijn dat niet.
*Rialto is geheel rolstoeltoegankelijk.
* Studio/K is geheel rolstoeltoegankelijk.
* Cinema de Vlugt is geheel rolstoeltoegankelijk (van te voren aangeven voor assistentie).
*Waterkant is rolstoeltoegankelijk, toiletten zijn lastiger bereikbaar.

Trans Conferenties

12:30 – 18:00 te American Hotel Leidseplein

De Trans conferentie, die tijdens het Queer Amsterdam programma plaatsvindt, zal uit verschillende onderdelen/onderwerpen bestaan die van belang zijn voor de (Bipoc) trans gemeenschap. Tijdens de Equity conferenties staan kennisdeling, het uitwisselen van best-practices en netwerken centraal. Beleidsmakers en onze eigen LHBTQI+ gemeenschap komen samen, zodat er met elkaar beslist kan worden over een betere toekomst. Hier zullen we ervoor zorgen dat trans personen zich gezien zullen voelen, gaan het hebben over de trans zorg, empowerment van onze community en seksualiteit. We vragen om een luisterend oor van alle cis personen die aanwezig zijn, omdat deze onderwerpen en gesprekken vaak persoonlijk en gevoelig zijn. De conferentie bestaat uit verschillende panels met interactieve gedeeltes voor het publiek, zodat we gezamenlijk dialogen kunnen vormen. 

Aanmelden voor de trans conferentie kan via deze formulier. Let op we hebben maximaal capaciteit van 80 personen. 

Na afloop van de conferentie zal er het ‘Trans diner’ plaatsvinden (zie event hieronder), die de dialogen en onderwerpen aan elkaar verbindt. Samen eten verbindt elkaar, en wij geloven dat dit een mooie manier is om de verschillende perspectieven en personen aan elkaar te koppelen. 

Oftewel: aan deze dialoogtafel ontmoeten we elkaar, bonden we over gedeelde ervaringen en creëren we bewustzijn bij cisgender personen. Het diner is alleen beschikbaar als je je van tevoren inschrijft, of wanneer je wordt uitgenodigd. 

*Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kleine zaal is niet rolstoeltoegankelijk. Zowel de toiletten zijn rolstoeltoegankelijk.

Trans diner

18:00 – 21:00 te Kleine Gartmanplantsoen, Leidseplein

Queer Amsterdam organiseert een Trans Diner met trans personen en allies op het Leidseplein. We vinden het belangrijk dat de trans community elkaar nog meer kan vinden, gedeelde ervaringen kunnen delen en steun bij elkaar kunnen vinden. Door middel van eten en muziek willen we daarnaast verbinding leggen tussen de trans gemeenschap en de cisgender gemeenschap. Het diner is alleen beschikbaar als je je van tevoren inschrijft, of wanneer je persoonlijk wordt uitgenodigd. 

Ben jij trans of allie meld je dan aan via deze formulier.

* Aanmelding is geen garantie voor deelname. We hebben beperkte aantal stoelen beschikbaar. *

*Locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De toiletten zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Queer schaken in the neighbourhood

15:00 -17:00 te Max Euweplein

Ontmoet en speel tegen de schaak virtuoses van De Queer Schaakclub op het iconische Max Eeuweplein! De Queer Schaakclub streeft ernaar schaakliefhebbers binnen de queer gemeenschap met elkaar te verbinden, terwijl ze ook een brug proberen te slaan tussen bestaande professionele en amateur schaakclubs die openstaan voor iedereen. Het betoverende Max Eeuweplein biedt hiervoor het ideale decor, aangezien het een bekende ontmoetingsplaats is voor alle schaakenthousiastelingen.

Bij de Queer Schaakclub biedt een gastvrije omgeving waar alle queers die graag in contact komen met gelijkgestemden zich thuis kunnen voelen. De club begrijpt dat niet iedereen even assertief of outgoing is, daarom combineren we bij de Queer Schaakclub het sociale aspect met sportieve activiteiten, en dit alles met een vleugje extra stijl en elegantie in vergelijking met de traditionele schaakclubs. De sfeer is net zo belangrijk als het spel zelf, en dit benadrukken ze graag tijdens Queer & Pride Amsterdam.
Meer informatie: http://prideandsports.nl

​​*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. 

 

Queer Hub | Tolhuistuin

15:00 – 21:00 Tolhuistuin | Gratis toegang

Twee dagen lang wordt de tuin van Tolhuistuin een Queer hang out voor en door de Queer community! Deze queer Hub zal een externe Queer boekenmarkt, Queer foto- en kunstexposities, workshops en optredens hebben. Het optreden wordt gegeven door Papaya Kuir, een lesbotransfeministisch collectief voor en door de kuir latinx vluchtelingen-/migrantengemeenschap in NL en BI+ een netwerk voor Bi, pan, queer, flex en fluid people. Ter afsluiting hebben we buiten in de Queer hangout een bar, een taco-foodtruck en geniet je van de geweldige deuntjes van House of Jungle.

PROGRAMMA: 

15:00 – Hangout: Market, expo, bar & food truck
16:00- Busy Hands, Quiet Mind by Lou Conway (Textiles Workshop)
17:00- Danzas Rebeldes- Fronteras en Trans-cito by Papaya Kuir
18:00- BI+ Performance & Hang Out by Bi+ Nederland
19:30- Music & Come Together by House of Jungle 


STANDS & Expo: 

Queer Book Market by Uitgeverij Wilde Haren
Arte Sana a Queer Collaborative Art Expo
The Queer Agenda a Photo Expo

*Tolhuistuin is toegankelijk. Op de site staat het volgende: De Tuin is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook het Tuinhuis is middels een rolstoelhelling (ramp) toegankelijk. 

Introductie tot Krachttraining les met Ofri

17:00 – 18:30 – We Are Queer, Wagenaarstraat 336

Tickets €7,95

Je sterk voelen in je eigen lichaam is een van de meest krachtige gevoelens. In deze introductietraining begin je met krachttraining gericht op spiergroepen van je boven- en onderlichaam. Ofri zal er zijn om de training voor te bereiden en je te helpen. Dus neem je gymoutfit en sportschoenen mee en we zien je daar!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Lowlanders Touch Rugby Take Over

16:00 – 18:00 op de Dam

Tussen vier en zes ‘s middags zal er een Flashmob plaatsvinden op de dam door het Queer rugby team. Zo laten we aan andere LHBTQIA+-ers zien dat er daadwerkelijk een Queer rugby team bestaat en zorgen we voor meer zichtbaarheid.

Meer informatie: http://prideandsports.nl

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar.

Queer Hubs | BIJLMER PARKTHEATER

18:00 – 21:15 Bijlmer parktheater | Gratis toegankelijk 

Het Bijlmer Parktheater heeft op woensdag 26 juli twee mooie programma’s. Vanuit Zuid-Afrika komt Siv Greyson diens ervaringen als queer persoon delen door middel van spoken word, muziek, live kunst en dialoog met KWIER. Daarna kan je genieten van de Queer Community Night: een variatie show met queer stand up artiesten en meer! Komt dat zien!

18:00 – Inloop

18:30 – 19:15 – KWIER by Siv Greyson

19:45 – 21:15 – Queer Community Night

*Bijlmer Parktheater is rolstoeltoegankelijk. Ook de toiletten zijn rolstoeltoegankelijk.

Windsurf Clinic: Meet, Greet and Surf aan de Nieuwe meer

18:00 – 21:00 bij Amsterdam Windsurfing, Riekerweg 40 te Nieuwe Meer

Wil jij surfen op het Nieuwemeer? Schrijf je dan in voor de Windsurf Clinic! Fingers crossed voor een winderige dag.

Meer informatie: http://prideandsports.nl 


*Dit event is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Show and tell: your favorite queer fiction book

19:00 – 21:00 bij We Are Queer op de Wagenaarstraat 336

Tickets €7,95

Ben je dol op het lezen van Queer verhalen, maar niemand om erover te praten? Dan is deze activiteit iets voor jou. Tijdens deze show is er ruimte om te luisteren en te delen over alle Queer fictieverhalen en boeken waar je van houdt. Julia zorgt ervoor dat de avond gestroomlijnd verloopt en dat iedereen die wil delen aan de beurt komt. We would love to hear about all your favourite Queer books!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

There is Pride in Rest

19:00 – 22:00 in de Blauwe zaal, Tugelaweg 85

Kosten: gratis event (donaties zijn welkom), drankjes kosten 1 euro per stuk
Maximaal 35 mensen per avond om de rust te bewaren, vol = vol

TRANS magazine, in samenwerking met Tugela85 en het Bob Angelo Fonds, organiseert tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023 een serie prikkelarme avonden die speciaal gericht zijn op de gender diverse gemeenschap en haar allies. 

Dit jaar zorgt TRANS magazine voor 3 prikkelvrije avonden voor de groep gender diverse personen en allies die op zoek zijn naar een avond om hun pride te vieren zonder luide muziek en grote drukte. Avonden in een gezellige en comfortabele lounge, met rustige gesprekken, goede boeken, alcoholvrije drankjes, snacks en silent disco koptelefoons. Een groep vrijwilligers houdt de rust in de gaten en zorgt ervoor dat het een fijne en veilige omgeving is om in alle rust jouw eigen pride feestje te kunnen vieren.

*Het event is toegankelijk  voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat niet. 

donderdag 27 juli

Queer Sekswerkers Programma

Bereid je voor op een dag vol genot, spectaculaire optredens, kunst en sex-worker culture. Het Seks Werkers Programma van Queer & Pride organiseert verschillende gemeenschaps- en kunst & cultuur evenementen op opvallende, historische locaties verspreid over het Red Light District, gericht op de stemmen en gemeenschap van Queer & trans* seks werkers. Dit evenement is speciaal voor (voormalig) seks werkers, hun partners, kinderen en gekozen familie. Als je een ally bent van seks werkers en meer wilt leren over de huidige strijd van seks werkers in Amsterdam, Nederland en daarbuiten – dan is deze reeks evenementen ook voor jou! Seks werkers hebben altijd deel uitgemaakt van de Queer gemeenschap, en ons op seks werkers gericht programma nodigt de Queer gemeenschap uit om de lange geschiedenis en levendige toekomst te eren.

SEKS WERKERS BRUNCH  

11:00-13:00 – Locatie: Prostitutie Informatie Centrum (PIC), Enge Kerksteeg 3

Coffee & Callgirls zal een Seks Werkers Community Brunch hosten in het Prostitutie Informatie Centrum! Kom langs om samen te genieten van de lekkere brunch. Het is ook mogelijk om zelf een gerecht mee te nemen, zodat er gedeeld kan worden met de gemeenschap! Het is belangrijker dan ooit dat seks werkers samen komen, socialiseren en een gemeenschap creëren! Het PIC is verheugd om seks werkers en hun dierbaren te verwelkomen voor deze gemeenschapsmaaltijd.

PROSTITUTIE INFORMATIE CENTRUM (PIC) 
13:30 – 17:00 | Enge kerksteeg 3

Het Prostitutie Informatie Centrum is een centraal middelpunt in het Red Light District dat zowel een educatieve bron is voor bezoekers van de Wallen als een gemeenschapscentrum voor seks werkers. Het centrum bestaat sinds 1994 en is opgericht door Mariska Majoor en biedt informatie over sekswerk, vanuit het perspectief van seks werkers zelf. Hier kun je meer leren over de geschiedenis van sekswerkers en over de strijd die seks werkers tot op de dag van vandaag voeren. Het PIC is een unieke en open plek waar iedereen terecht kan om vragen te stellen, rond te kijken, boeken te lezen of om gewoon te genieten van een kop koffie! Daarnaast is er gelegenheid voor een WALK & TALK LECTUUR van 17.00-18.30 uur. Je wordt door de Wallen geleid met een lid van het PIC om diep in de geschiedenis van De Wallen’s Seks werkers te duiken! Boek je Wallen lezing wandeling hier. 

STRIPTOPIA x CASA ROSSO

14:00 – 15:00 Casa Rosso Erotisch Theater | Oudezijds Achterburgwal 106-108

Ben jij klaar voor een bloedheet stripoptreden? Kom dan naar het beruchte Erotische Theater Casa Rosso op het Red Light District voor een ongelooflijke show van de moderne, millennial stripshow: STRIPTOPIA! Seks werkers, Queer strippers en BIPOC-artiesten staan centraal. De show bestaat uit twee Drag Queens, vier strippers en een MC. Bereid je voor om betoverd te worden en meer te leren over seks werk!
Er zijn niet heel veel plekken, dus reserveer nu je tickets! Tickets zijn op gratis te reserveren bij EVENTBRITE.

* TOEGANKELIJKHEID: De ruimte is niet rolstoeltoegankelijk.

KUNST & CULTUUR BIJ DE OUDE KERK
Oude Kerk | Oudekerksplein 23

Doe mee met creatieve en artistieke programmering door seks werkers in het hart van de Red Light District: de Oude Kerk. De Oude Kerk heeft een lange geschiedenis en heeft momenteel een monumentstatus in het centrum van de centrale seks werk buurt van Amsterdam. Kom genieten van beeldende kunst, optredens en teasers door de Peep Show Hoes.

13:00 – 18:00  DOORLOPENDE MINI KUNSTBEURS
Er zal een doorlopende minitentoonstelling van beeldende kunst zijn van 5 seks werkende beeldend kunstenaars die hun werk in de Oude Kerk presenteren.

13:00-15:00 – POP-UP PEEP SHOW

Peep Show Hoes – Een collectief van seks werkende artiesten die optreden vanuit een coronavriendelijke, 1 op 1, mobiele peepshow op wielen. Leden van het collectief treden samen op voor kleine groepen en individuen voor een pop-up peepshow in de kerk!

15:30 – 16:30 MAINSTAGE SEKSWERKERS OPTREDEN

Deze prachtig samengestelde, supersexy meeslepende show in de kerk biedt interdisciplinaire optredens van 4 verschillende artiesten. Onder leiding van een MC kun je genieten van acts die dans, spoken-word, poëzie en muziek combineren. Wil je weten wie de performers zijn, kom dan naar Oude Kerk.

16.30 – 17:45  CUMULATIEF PANEL & OPTREDEN

Het Sex Werkers Programma is het afsluitende panel met één moderator, twee panelleden en één afsluitend optreden van één artiest. Het panel richt zich op de kruispunten van activisme, trans seks werk en migratie. Dit panel zal bestaan uit activisten en artiesten, van wie er één zal optreden aan het einde van het panel als hoogtepunt van het dagprogramma.

De event in Oude Kerk is gratis toegankelijk. 

* Dit event is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is wel een mindervalide toilet aanwezig, mensen met een beperking of handicap mogen gratis een begeleider of hulphond meenemen. Voor assistentie op locatie kan er gebeld worden naar +31 (0)20 625 82 84.

Bi+jong picknick

14.30 uur in het Oosterpark

Wil je tijdens Queer Amsterdam andere bi+ jongeren ontmoeten? Kom dan naar de nieuwe activiteit van Bi+ Jong! op vrijdag 28 juli. Bi+ Jong! is de jongerentak van Bi+ Nederland en is er speciaal voor jongeren tot 30 jaar die op meer dan één gender vallen. Op vrijdagmiddag 28 juli organiseren wij vanaf 14.30 uur in het Oosterpark om te picknicken, praten en games te spelen. Wij zullen zorgen voor wat hapjes, drankjes en games, maar neem vooral ook je eigen frisbee, badmintonrackets, tekenboek of breiwerk mee! Kijk voor meer informatie en activiteiten op onze Meld je hier gratis aan.  Instagram. 
*Het is nog onduidelijk of dit event toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. 

Black Pride Stage

15:00 – 21:00 de Dam | Black Pride x Queer Pride Amsterdam
Black Queer Futures manifestation

Het thema van Black Pride 2023 is ‘Black Futures’ (Zwarte toekomst) in het kader van het ‘Slavernij Herdenkingsjaar 2023. Het karakter is de dag na het verzet, feestelijk en demonstratief. We mogen feest vieren, maar de strijd is nog niet gestreden. Speeches worden afgewisseld met optredens van nationale en internationale Zwarte Queer artiesten.

Programma

15.00 – 16.35 HOUSE OF JUNGLE
16.35 – 17.00 ROWAN VELTMAN
17.00 – 18.00 BATEKOO
18.00 – 18.15 OPENING BLACK PRIDE MANIFESTATIE NANA EFUA x BLACK PRIDE
18.15 – 18.20 GOSPEL CHOIR: G-ROOTS
18.20 -18.27 SPEECH
18.27 -18.32 SPEECH
18.32 – 18.52 MARIA ANOUK
18.52 – 18.57 SPEECH 
18.57 – 19.02 SPEECH
19.02 – 19.15 LOVE MASISI
19.15 – 19.20 SPEECH
19.20 – 19.35 ZULU GREEN
19.35 – 19.50 CHERELLA
19.50 – 21.00  MISSY DA KUNT x HOUSE OF MAKAVELI
*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar.

Trans Zwemmen

17:30 – 20:30  locatie op uitnodiging/inschrijving
Drie uur zwemmen in een golfslagbad te Amsterdam! Tijd en locatie wordt vrijgegeven na de inschrijving of beschreven in de persoonlijke uitnodiging. Dit event is op donatie basis. 

Het wordt trans  personen door omstanders  vaak moeilijk gemaakt om te gaan zwemmen. Daarom is dit evenement in het leven geroepen: because we see you. Heb je je mastectomie (topsurgery) nog niet gehad, maar wil je toch graag het water in? De eerste anderhalf uur zal exclusief open zijn voor trans en non-binaire personen. Hier kun je anderen vinden die hetzelfde meemaken als jij.
Je kan je hier aanmelden. 

Als je je hebt aangemeld via Eventbrite krijg je het adres en extra informatie. Let op – dit is een evenement wat draait op hulp van vrijwilligers van Pride and Sports. 

Een kaartje is op basis van donatie. Als je dit niet kunt betalen, mail ons op transzwemmenamsterdam@gmail.com dan zetten we je op de gastenlijst. Het is daarnaast ook mogelijk om een donatie te doen voor de vrijwilligers en organisatie (de minimale donatie is bepaald door Eventbrite op €1,00 + €0,02). 

Je kunt dit evenement ook terugvinden in het sportprogramma van Queer & Pride Amsterdam: http://prideandsports.nl 

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is wel handig om even te mailen van te voren voor meer informatie over de toegankelijkheid, of assistentie op de locatie zelf. Dit kan naar transzwemmenamsterdam@gmail.com 

Queer movies

Filmvertoning door Humans of Film FestivalStart 19:00 in de Melkweg | Tickets

Filmvertoning door Humans of Film Festival: Queen of Lapa (2019). Er zal ook een  nagesprek en panel plaatsvinden met Alejandra Ortiz, Anancy en Ana Paula Lima. 

Speciaal voor Queer & Pride 2023 organiseert Humans of Film Festival een screening van Queen of Lapa, samen met schrijver Alejandra Ortiz (‘De waarheid zal me bevrijden‘) en wij van Queer Amsterdam. 
Actrice, cabaretière, activiste en sekswerker Luana Muniz is waarschijnlijk een van de bekendste transgender persoonlijkheden van Brazilië. Deze documentaire laat zien hoe in haar hostel vorm wordt gegeven aan een nieuwe realiteit voor een nieuwe generatie transgender sekswerkers, door een veilige werkomgeving te bieden in de gevaarlijke wijk Lapa in Rio de Janeiro. Queen of Lapa verkent de dagelijkse levens, zoektochten naar liefde en rivaliteit tussen huisgenoten in een turbulent politiek klimaat onder het toeziend en sturend oog van matriarch Muniz.

Na de film is er een paneldiscussie onder leiding van Alejandra Ortiz, waarin dieper ingegaan wordt op onderwerpen uit de film: sekswerk, afwijzing van familie, migratie en gekozen familie. Het Westen wordt gezien als een veilige haven, maar eenmaal hier blijkt het allemaal ook niet perfect. Anancy kwam uit Portugal en Ana Paula uit Brazilië, en we vragen ons af wat er in deze film resoneert met hun ervaringen.


Filmvertoning Roze Filmdagen in Lab111

Roze Filmdagen x IQMF presents QUEER EXILE BERLIN + Q&A met regisseur Jochen Hick

(19.00 u).

Speciale en exclusieve preview van het derde deel uit de queer Berlijn-trilogie. Queers uit de hele wereld hebben Berlijn gemaakt tot wat het nu is. Velen verlaten hun huis omdat ze dat willen, anderen omdat ze wel moeten. Deze film volgt een paar van hen in hun zoektocht naar acceptatie en vrijheid. Zo zien we Eunice uit Portugal die haar transitieproces start. Haidar is gevlucht uit Syrië en werkt als danser en performer. Jean-Ulrick, een zwarte artiest geboren in Haïti en Mischa, geboren in Rusland maar van Armeense afkomst, houdt zich nu bezig met politieke bewegingen buiten de queer gemeenschap. Drag queen Gloria groeide op in een gepolitiseerde omgeving met haar moeder en activist Monika vecht voor de rechten van LGBTQ+’ers in Polen. Het queer universum van Berlijn weerspiegelt de bewegingen van de hele wereld en is voortdurend in ontwikkeling. Klik hier voor tickets

Roze Filmdagen presents: BLACK AS U R (21.15u)

Een caleidoscopische reis naar de breuklijnen van ras, gender, geschiedenis en seksualiteit in de Verenigde Staten, met een focus op de intersectionele levens van zwarte queer mensen op zoek naar waardigheid en gelijkheid. In de tijd van Black Lives Matter wil filmmaker Michael Rice uitdrukkelijk de stemmen van queer en zwarte trans-personen versterken. Klik hier voor tickets. 

*Melkweg is toegankelijk voor rolstoelgebruikers
*Lab111: Zalen 2 en 3 zijn met assistentie bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Zaal 1, het festival café en de toiletten zijn dat niet.

LGBTQIAP+ Zwemmen Queer Amsterdam

19:00 – 20:30  locatie op uitnodiging/inschrijving
Tijd en locatie wordt vrijgegeven na de inschrijving of beschreven in de persoonlijke uitnodiging. Dit event is op donatie basis. 

Het tweede deel van dit event is opengesteld voor de hele LGBTQIAP+ gemeenschap. Belangrijk: als je tot deze groep behoort, meldt je je aan via deze link. Dit is niet dezelfde link als voor trans personen en non-binaire personen (hierboven). 

Als je je hebt aangemeld via Eventbrite krijg je het adres en extra informatie. Let op – dit is een evenement wat draait op hulp van vrijwilligers van Pride and Sports. 

Een kaartje is op basis van donatie. Als je dit niet kunt betalen, mail ons op transzwemmenamsterdam@gmail.com dan zetten we je op de gastenlijst. Het is daarnaast ook mogelijk om een donatie te doen voor de vrijwilligers en organisatie (de minimale donatie is bepaald door Eventbrite op €1,00 + €0,02). 

Je kunt dit evenement ook terugvinden in het sportprogramma van Queer & Pride Amsterdam: http://prideandsports.nl 

*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is wel handig om even te mailen van te voren voor meer informatie over de toegankelijkheid, of assistentie op de locatie zelf. Dit kan naar transzwemmenamsterdam@gmail.com 

Queer Pride Night by audelà, Pleasure Society & Queertopia Foundation

19 :00 – 22:00, te audelà, Ms Oslofjordweg 8d, Amsterdam
Tickets €8,95 (inclusief admin fee)

Wat gebeurt er als je audelà, The Pleasure Society en Stichting Queertopia samen in een kamer zet? Nou, dan krijg je een hellova Queer Pride Night. 

Verwacht sexy optredens, poëzie, tooth gems, een knutseltafel, muziek en een algehele spicy avond vol faboulousness onder het genot van een mocktail. Het exacte programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Voor meer informatie, check:

www.pleasuresociety.nl www.audela.nl www.queertopia.nl 

We doneren een deel van de opbrengst aan @dontgowewillfundthem

*audelà is toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, er wordt nog gezocht naar een oplossing zodat de toiletten ook toegankelijk zullen zijn.

Drag make up Workshop met Hamish Hunkydory en Alex Stranza

19:00 – 20:30, te We Are Queer op de Wagenaarstraat 336

Tickets €7,95

Deze workshop is voor iedereen die de vrijheid van expressie in drag wil ontdekken! We invite non-binary royalty, queens and kings to join us for this beginners workshop. We zullen enkele basisprincipes bespreken over het maken van personages, make-up, routine opbouwen en hoe jij een ruimte met zelfvertrouwen kunt ownen. We moedigen iedereen aan om te jezelf te (her)ontdekken en plezier te hebben!

Deze workshop wordt geleid door Hamish Hunkydory + Alex Stranza

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

NEON PLAY PARTY X QUEER AMSTERDAM

22:00 – 04:00 Fite Qlub NEON Play Party | Akhnaton

FiTE QLub organiseert in samenwerking met Queer Amsterdam The NEON Play Party op de sex werkers dag tijdens Queer & Pride. De hele dag heb je genoten van verschillende performers en we sluiten de avond af met een big BANG in Akhnaton! Neon Play party is een brave space waarin geëxploreerd kan worden naar je seksuele oriëntatie en verlangens. Tijdens de feest is er een awareness team aanwezig, om een veilige plek te garanderen voor iedereen. Neon Play party host drie fantastische DJ’s die stil staan onmogelijk maakt. De avond begint met DJ Dizzi Gheeta, waarna we overgaan naar onze internationale DJ’s: RAZU rechtstreeks uit Colombia en DJ Ever uit onze eigen Amsterdamse bodem. Gedurende de avond hebben we meerdere performers, met o.a. Alyna en Alejandra.  

Belangrijk om te weten is dat de Neon Play Party BIPOC CENTRED is en alleen bedoeld voor mensen die zich identificeren als trans, non-binair, intersex, genderfluid en genderqueer.

We hebben reguliere tickets daarnaast hebben we gratis community tickets voor sex werkers en (BIPOC) LHBTQIAP+ gemeenschap. 

* Toegankelijkheid: begane grond van Akhnaton is rolstoeltoegankelijk. De overige verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk. Er is op de begane grond een toilet, maar moeilijk bereikbaar met rolstoel. De organisatie is druk bezig voor een  rolstoeltoegankelijke toilet buiten.

vrijdag 28 juli

Queer Films

Het Queer & Pride Summer filmprogramma bestaat uit een gebalanceerd programma aan queer films samengesteld door verschillende curatoren van verschillende Amsterdamse filmfestivals. Hierbij is het doel om zo veel mogelijk verschillende perspectieven te laten zien, als het gaat over seksualiteit en genderdiversiteit in relatie tot gemarginaliseerde stemmen. De films gaan over de intersectionaliteit tussen LHBTQIAP+/ queer, BIPOC, trans, vluchtelingen en migranten.

Het Queer & Pride Summer programma vindt op donderdag 27 juli plaats bij LAB111, StudioK, Rialto en Cinema Melkweg waarbij we vandaag de vertoning Queen of Lapa gepresenteerd door Humans of Film Festival en Cinemasia presenteert Madame X in StudioK.

* Tickets via de partner programma pagina of via de sites van LAB111, StudioK, Cinema Melkweg en Rialto

* LAB111: LAB2 bereikbaar voor rolstoelgebruikers. LAB1, het festival café en de toiletten zijn dat niet.

* Rialto is geheel rolstoeltoegankelijk.
* Studio K is geheel rolstoeltoegankelijk.

* Cinema Melkweg is geheel rolstoeltoegankelijk.

* Cinema de Vlugt is geheel rolstoeltoegankelijk (van te voren aangeven voor assistentie).

* Waterkant is geheel rolstoeltoegankelijk, toiletten zijn lastiger bereikbaar.

1 year anniversary WE ARE QUEER

11:00 – 12:30 We Are Queer op de Wagenaarstraat 336
Gratis toegang 

Kun je het geloven? We bestaan vandaag precies één jaar. Om dit te vieren nodigen wij je uit op onze 1-jarige jubileumborrel. We hebben drankjes, Senn bakt koekjes, laten we het samen vieren! Vandaag is de dag om je favoriete sportschool verhalen te delen en plezier te hebben met andere WERQ-leden.

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Building camera confidence met Jesse

15:00 –17:00 te We Are Queer op de Wagenaarstraat 336
Tickets €7,95

Unleash Your Queer Essence met Jesse van den Berg: druk jezelf uit in levendige zelfportretten! Stap in de schijnwerpers en laat je Queerness stralen! Doe mee met een empowerende workshop waar je prachtige zelfportretten maakt onder leiding van Jesse. Show your true colors en omarm je unieke identiteit. Neem de kleding mee waarin jij je het mooiste voelt, je make-up of items waarmee jij je écht jij voelt. Laten we jouw Queerness vastleggen en vieren. It’s time to shine brightly in the world of self-expression!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

Love Swim

16:00 – 21:00, te Roeicentrum Berlagebrug – Weesperzijde

Love Swim is het best te omschrijven als een sportieve en unieke zwemprestatietocht. Dat is een hele mond vol. Je moet alleen wel van natuurwater houden, want we zwemmen in de Amstel. Je kunt naast recreatief zwemmen ook meedoen aan verschillende wedstrijden, maar dan moet je je wel even van tevoren inschrijven.
De opties dit jaar zijn 250m, 500m, 750m, 1000m of 1500m. 

Dit is alweer de 7de keer dat Love Swim gehouden wordt op één van de mooiste locaties van Amsterdam, en ook als je niet wil zwemmen is het enorm leuk om te kijken naar de vrolijkerds die wel een duikje wagen. Ook is er tussen de wedstrijden een optreden met schoonzwemmers en wordt er een waterpolo demonstratie gegeven. 

Meer informatie: http://prideandsports.nl 

​​*Dit event is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Crossfit Queer Pride edition

17:00 – 19:00 te Crossfit Zeeburg, Cruquiusweg 96E

Een Queer Crossfit training waarbij je achteraf zelfgebakken taart kan eten! Best of both worlds?

*Het is nog onduidelijk of dit event toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Queer Pride Tennis Toss

17:00 – 20:30 te Amstelpark Koenenkade 4

Meer informatie: http://prideandsports.nl 

*Het is niet duidelijk of dit evenement toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Dance Workout

19:00 – 21:00 – We Are Queer, Wagenaarstraat 336

Hou je van dansen, maar is naar de club gaan niet jouw ding? Of ben je op zoek naar een warming-up voordat je naar de club gaat? Doe dan mee met deze danssessie onder leiding van Hugo. Hugo zorgt voor een dansworkout die makkelijk te volgen is, hierna heb je sowieso zin om nog meer te dansen! In het laatste stukje van de avond is er ruimte om vrij (met elkaar) te dansen. Neem je comfy of party-outfit mee, dan zien we je daar!

*We Are Queer is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat helaas niet. 

There is pride in rest

19:00 – 22:00 in de Blauwe zaal, Tugelaweg 85

Kosten: gratis event (donaties zijn welkom), drankjes kosten 1 euro per stuk
Maximaal 35 mensen per avond om de rust te bewaren, vol = vol

TRANS magazine, in samenwerking met Tugela85 en het Bob Angelo Fonds, organiseert tijdens Queer & Pride Amsterdam 2023 een serie prikkelarme avonden die speciaal gericht zijn op de gender diverse gemeenschap en haar allies. 

Dit jaar zorgt TRANS magazine voor 3 prikkelvrije avonden voor de groep gender diverse personen en allies die op zoek zijn naar een avond om hun pride te vieren zonder luide muziek en grote drukte. Avonden in een gezellige en comfortabele lounge, met rustige gesprekken, goede boeken, alcoholvrije drankjes, snacks en silent disco koptelefoons. Een groep vrijwilligers houdt de rust in de gaten en zorgt ervoor dat het een fijne en veilige omgeving is om in alle rust jouw eigen pride feestje te kunnen vieren.

Tussen 20.00 en 21.00 uur, sluiten we de prikkelvrije pride af met een gesprek over de toekomst van TRANS magazine en hoe we de trans community beter kunnen verenigen. Ook zal ons nieuwe bestuur daar officieel het stokje overnemen en nemen we afscheid van het oude bestuur.

*Het event is toegankelijk  voor rolstoelgebruikers, de toiletten zijn dat niet. 

SEXY­LAND & No Limit Art Castle: Neurospicey

19:00 – 03:00 in Sexyland World

Gratis event (donaties zijn welkom)

Een speciaal event voor alle lieve zachte queers zonder veel geld die willen genieten van muziek, kunst, talks en wellness.

28 juli bundelen @nolimitsartcastle en @sexyland_world hun krachten en creëren speciaal voor Queer Amsterdam een avond waar we Queerness en neurodiversiteit samenbrengen.

De avond is donatie based, dus ook voor de minder rijken onder ons. Het wordt een hartverwarmende avond waarin we praten over mental health, er is muziek, performances, je kan de film van Alex Naber en ChelseaBoy bekijken in de exporuimte van No Limit Art Castle, en er is een buiten expo van 8 verschillende neuroqueers.

De avond is rolstoeltoegankelijk.

LEZlINKUP x WOMEN's COllective

20:30-22:30 Queer Collective – Doka Studio 
23:00 Pride Party – Doka

Tickets koop je hier

LezLinkUp en het Women’s Collective hebben de handen ineen geslagen voor de Queer & Pride van dit jaar. We presenteren je het Queer Collective: een zorgvuldig ontworpen conversatiekaartspel, door queers voor queers. Voor iedereen die gemeenschapsbinding zoekt, nodigen we je uit om op 28 juli in Doka Studio (20:30-22:30) naar een veilige ruimte te komen die gewijd is aan healing, zelfbewustzijn, groei en verbinding.

Na afloop staan we klaar om jullie een Queer Pride feest te bezorgen om nooit te vergeten. De deuren gaan open om 23:00 uur en we gaan dansen tot zonsopgang om 06:00 uur bij Doka. We hebben een geweldige line-up die je doet denken aan een Queer HouseTechno-avond in De Trut en een aantal geweldige DJ’s en artiesten waaronder angelboy, Regardless, Varuna, Mannish Pixel, Sly Fox and Adam the First. Als je naar het Queer Collective event bent geweest, kun je gratis toegang naar het feest. We hopen je daar te zien!

Het is nog onduidelijk of deze avond rolstoeltoegankelijk is.

Party!

22:00 – 5:00 op verschillende locaties in de stad

Om de Queer Pride week goed af te sluiten zijn er verschillende Queer feesten. We hopen dat jullie een drankje met ons komen doen en kunnen niet wachten op het volgend jaar!

De feesten worden nog aangekondigd! Houd ons website in de gaten.

​​*Dit event is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn alleen geen toegankelijke toiletten beschikbaar. 

Scroll naar boven